Saturday, 8 October 2011

LoNG SLeeve DRess,TreNdy + ELeGeN..

Happy SatuRDay girls..!! ;D..ke mana kamo sume hari ni? Ss duk kat bilik je cuti2 neh, layan HiNdusTaNI...muihihihi....Tak tahu nak pegi mana? Untuk penggemar buku, cecuba g BookFaIR d MAEPS, Serdang..byk buku murah2 untuk dibeli..hingga 17hb neh. Ss nk pegi jgk,tp tunggu masa yg sesuai..he3. Untuk peminat fotografi pula, anda boleh ke KL Fotography Festival di Mid Valley hari ni =))

Lambakan jns fashion ada kt online skrg. Ni yg buat Ss nk menulis kt sni. Antara fashion yg buat mata Ss terpaku ialah LonG Maxi Sleeve DrEss ..





https://www.facebook.com/profile.php?id=100000163114665 .. Ss suke shopping baju kt sni, harga2 baju kat sini agak murah. Macam2 jenis fashion ada. Sebagai muslimah, for sure kita tidak boleh pakai seperti model2 di atas..tapi tu tak bermaksud kita tak boleh beli baju2 seperti ni. Ia boleh digayakan seperti di bawah..




nampak trendy & elegen kan? https://www.facebook.com/pages/QOMAs-Boutique/218718966534 .Ss suke usha page ni utk lihat cara long dress ni digayakan. Long dress kt sni pn cantik2. Jika ia digayakan seperti di bawah ni pun cantik..



tampak lebih sopan + ayu walau dgn selendang yg labuh. https://www.facebook.com/pages/Najjah-Muslimah/110629008980375 ..

SEmuanya bergantung kepada kita..cara kita berpakaian juga boleh mendidik hati kita ke arah apa yg kita tentukan..untuk menjadi sopan atau sebaliknya. Penampilan yg menarik akn membuatkan kita lebih yakin dgn diri sendiri&mampu berdepan dgn orang ramai dgn baik. Kita pun akn jadi HaPPY! ^^ 

Namun, jangan berpakaian semata2 dgn niat menunjuk2&menarik perhatian orang ramai..nau'zubillahiminzaalik.. Sama2 berdoa agar dijauhkan dari niat2 yg buruk tu..Moga tips2 di atas dapat membantu u all dalam menggayakan LoNG SLeeVe DReSS neh..he3. have a nice day! =))


No comments:

super star

Super Stars - Cry On My Shoulder


Powered by mp3ye.eu
Loading...

~ Aku & Kamu ~

Daisypath Friendship tickers